Mobila personalizata la comanda

December 11, 2012 scris de  
In categoria Gossip

De ceva timp m-am apucat sa investighez blogurile corporate. Eram curios sa fac un recensamant al companiilor care se respecta si sa aflu ce fel de informatii ofera vizitatorilor si potentialilor clienti. Dupa ceva cercetari am constatat ca in domeniul mobilei, companiile stau prost de tot. Oamenii cauta mobilier, incearca sa il personalizeze si sa il adapteze apartamentelor, insa din pacate piata de la noi din tara sta cam prost la ceea ce inseamna vanzari online. Si aici incepe aventura mea….

Etapele realizarii mobilei la comanda.

Am luat-o din magazin in magazin (in lipsa de informatii pe site-uri) si dupa ce m-am dat cu capul de toti peretii am gasit, pana la urma, cativa producatori de mobila personalizata la comanda. Tot pe teren am aflat care sunt si etapele realizarii mobilei la comanda.

Concret, primul pas este sa stai de vorba cu un expert in mobila si acesta iti propune cele mai indraznete proiecte, in functie de aspiratiile tale. Mobila realizata pe profil de sticla, MDF lucios sau PAL. Niste materiale care mie personal nu imi spun mare lucru, insa pentru expertii in mobila reprezinta baza.

Dupa ce detaliile sunt puse la punct (culorile si materialele sunt alese), urmeaza masuratorile. Se stabileste marimea mobilierului, apoi productia se apuca de treaba.

In cateva saptamani, baietii iti livreaza mobila comandata si casa ta ar cam trebui sa fie “imbracata” asa cum ai visat. Evident, costurile sunt putin mai ridicate, insa ai mobila pe care ti-o doresti si s-ar putea sa starnesti curiozitatea prietenilor, astfel incat caminul tau sa se transforme intr-un open house permanent.

Mi-ar fi placut sa gasesc toate informatiile astea de mai sus pe un blog, insa din pacate, nu prea am obtinut mare lucru online. Asa ca am decis sa scriu articolul de mai sus.

Tot cautand si explorand am ajuns si la cei de la CASA NORA, o companie existenta pe piata din Romania de mai bine de zece ani, cu o traditie deosebita in mobila produsa la comanda, insa fara mare relevanta pe internet. I-am gasit undeva prin Ghencea, vis-a-vis de stadionul Steaua, ascunsi intr-un showroom aranjat cu bun gust. Am discutat cu ei si ii recomand pentru profesionalismul lor. Legat de interfata cu clientii, mai au putin de lucrat…

Comments

 • aGyaur

  comprimat intr-o coaja de nuca cam asa se face mobila la comanda, insa suna atit de simplu precum mersul pe bicicleta.
  Este o munca mult mai laborioasa, implica mai mult timp decit fabricarea unei piese de mobilier “studiate” si optimizata pentru productia in serie chiar si mica, deasemenea rabdare din partea ambelor parti, atit client cit si producator, fiindca solutiile tehnice nu sint intotdeauna pe placul clientului iar piata de accesorii si materiale din Romania este scumpa si imprevizibila.
  Dar, rezultatul merita efortul, sau nu, fiindca de multe ori ceea ce-si doresc oamenii care nu fac diferenta intre PAL si MDF ori alte finisaje isi inchipuie ca fiind la comanda aceste materiale pot fi mulate precum plastilina, ori fiind la comanda va arata estetic mai bine decit cea de serie.
  Gresit. De 12 ani proiectez “mobila la comanda” pot numara pe doua miini proiectele reusite estetic, tocmai fiindca au fost la comanda si pe gustul clientului.
  Expertii astia de care faceti amintire, sint de folos atita timp cit se tine cont de parerea lor, dar nu sint infailibili, iar rezultatul este direct proportional cu aportul adus de catre acestia in respectivul proiect. Acesta este motivul pentru care nu se gasesc “tutoriale” pentru mobilier la comanda fiindca este un domeniu greu de stapinit, in care nu cred ca sint reguli clare si bine definite