Ingeri cazuti

August 10, 2009 scris de  
In categoria Gossip

Am fost un norocos. Dumnezeu mi-a scos în cale doi Îngeri. Pe primul l-am găsit pe stradă, într-o noapte ploaioasă de iarnă, zgribulit de frig şi ud leoarcă. S-a apropiat timid de mine şi m-a fixat cu privirea parcă implorându-mă să nu-l ocolesc. I-am întins o mână şi El în schimb mi-a cuprins sufletul. Uşor m-a învăluit cu aroma lui Sfântă şi, delicat, a revărsat asupra mea toată puterea lui. Mângăierea lui angelică m-a vindecat de toate neputinţele. Ne-am contopit aproape patru ani. Mai apoi răutatea mea l-a alungat definitiv. L-am chinuit în cel mai crud mod posibil. I-am strivit aura şi i-am tăiat aripile cu o răutate feroce. inger-1I-am şters zâmbetul de pe faţă până a devenit livid. Aproape că l-am transformat într-un muritor.

Puterile lui de arhanghel nu au mai avut nici un efect asupra mea. I-am scurs tot harul până l-a cuprins tristeţea. A suportat ca un ascet toate caznele acestea la care l-am supus. A tăcut cu blândeţe şi a continuat cu credinţă să încerce să mă schimbe. Rugile lui însă n-au avut nici o putere asupra mea. Mai rău l-am gonit şi i-am terfelit puritatea, parcă smintit. Nu ştiam că nu e obişnuit cu răutatea asta abjectă a oamenilor. Nu înţelegeam că fiecare gest al meu necugetat duce către pierzanie. Eram obişnuit cu El şi credeam că mi se cuvine… Probabil l-aş fi distrus dacă nu mă părăsea într-o noapte de primăvară. S-a ridicat şi a zburat îngrozit de ce a trăit aici.

O singură persoană
din preajma mea i-a recunoscut puterile şi m-a avertizat. Un Înger este atât de rar de găsit… n-am înţeles nimic. Am continuat să vorbesc ca şi cum mi se cuvenea… L-am pierdut.

După ceva timp am înţeles că întâlnisem în drumul meu, în acea noapte, un Înger. Bănuiam că acea dulce atingere n-am s-o mai simt niciodată. Şi aşa a şi fost.

Până când într-o seară, la o petrecere, un alt Înger a trecut pe lângă mine. A păşit graţios, parcă purtat de aripile sale nevăzute şi s-a aşezat pe canapeaua mare de piele din salon. Am recunoscut într-o clipă acea mişcare inuman de elegantă, iar sufletul mi-a îngheţat. Amintirile au pornit ca o vâltoare! Într-o secundă zădărnicisem eforturile din ultimii ani. Liniştea regăsită după atâtea luni de chin şi după care tânjisem atâta era tulburată de un Înger. S-a întors către mine încet, cu o cupă de cafea în mână. I-am zâmbit şmechereşte şi l-am întrebat din priviri dacă a greşit Raiul?! Strălucirea irisului l-a trădat.

L-am încolţit cu întrebări şi am crezut că sunt mai şiret decât El. Dar a fost invers. Ochii săi pătrunzători mi-au citit povestea filă cu filă ca dintr-o carte veche, cu litere mari. S-a apropiat timid de mine şi i-am simţit respiraţia diafană. Parfumul său cu miros inefabil şi pielea catifelată ca sărutul de august mi-au tulburat sufletul. Puţin mai târziu ne-am retras într-o cameră micuţă, cu perdele albe şi draperii roşii, semitransparente. Liniştea nopţii era perturbată doar de pulsul zbuciumat al inimii mele şi de câţiva greieri rătăciţi pe-afară. Vorbeam şi simţeam cum fiecare cuvânt mă răscoleşte. Ştiam că o să-L pierd. Înţelegeam că un Înger nu se poate înlocui cu alt înger. Constatam că Dumnezeu a fost atât de darnic încât mi-a scos în cale doi Îngeri.

L-am alungat speriat. N-am mai avut nici timp şi nici răbdarea să îi tai aripile, să-i strivesc aura şi să-l umilesc. L-am pierdut. Conştient. Am pierdut doi Îngeri. E imposibil să-l culeg pe al treilea. Ar fi nedrept…

Comments

 • Cristi

  sa stii ca eu cred ca ingeri gasim mereu, numai ca nu stim ca sunt ingeri sau nu stim sa ii pretuim indeajuns, sau facem cum ai facut tu, le rupem aripile si ii strivim; nu stiu cine erau ingerii dar cred ca stiu cine era persoana din preajma care te-a avertizat. sigur vei mai gasi unul, nu te va impresiona asa tare cum a facut-o primul, dar ai grija sa nu-l mai alungi.

 • Ce pot sa spun….frumos articol. Eu nu sunt la fel de norocos. Inca mai astept si, uneori caut, un inger care sa imi ofere liniste.

  In fine, cum bine spune Cristi mai sus, vei mai intalni cu siguranta si alti “ingeri”, dar sa nu il mai alungi.

  Numai bine. Succes, Edward! 🙂

 • maRiaN

  deci este fenomenal … lasa ca intr-o zi va aparea si al-3lea inger 🙂

 • Romina

  Pana la urma..ce e drept pe lumea asta ?!

 • al-3-lea s-ar putea sa iti franga aripile…sa se intoarca roata….

 • anuk

  eu nu te laud cum o fac altii pentru articolul de mai sus…am de zis doar asta: nu poti numi oamenii ingeri…cel putin eu nu pot…prin firea lor omeneasca ei te fac sa suferi si te pot insela oricand…un inger cu adevarat nu va face asta niciodata

 • Un om alaturi de care te simti implinit il poti numi “ingerul ” tau ; fericirea este o stare de nedescris , de neexplicat in cuvinte..
  Intalnim oameni zilnic , insa in majoritatea cazurilor avem doar impresia ca ne-am intalnit si “ingerul” .
  Ingerul va fi doar acela alaturi de care vom imbatrani ; ceilalti sunt niste fantome ale vietii .
  Iubim si nu o facem o singura data in viata..ci cu fiecare nou prilej 🙂 si intr-un alt mod mereu.

  “Ingerul vietii” insa ne va iubi intreit. Fiecare dintre noi il va gasi , indiferent daca mai devreme , sau daca mai tarziu.

  P.S : Super articol 🙂

 • Ioana

  Superb !