Dupa ani si ani

September 2, 2009 scris de  
In categoria Gossip

Ne naştem cu aripi, şi de multe ori viaţa ne smulge o parte din ele. Există însă clipe, oameni, zile chiar, care suflă un praf special pe ele. Ne ajută nu numai să putem zbura din nou, dar viaţa devine mult mai frumoasă. Astfel de clipe am trăit cu adevărat în anii de liceu. Îmi amintesc şi acum cu nostalgie cum s-au încheiat brutal cei mai frumoşi ani din viaţă.

Pe acorduri de Queen am păşit în curtea liceului în aplauzele tuturor. final-liceuPăşeam încet, la braţul unui coleg care mi-a fost foarte drag. Ştiam ca s-a încheiat o etapă importantă din viaţa mea, dar ţineam cu tot dinadinsul ca acest final să fie unul apoteotic. Diriginta ne sorbea din priviri, cu lacrimi ce îi cristalizau ochii. Ştia că destinul ei şi destinul a ceea ce a fost a 12 A se despart aici.

Aşa s-a terminat….
De la microfon răsună vocea directorului. În momentul în care auzim „ 12 A – matematică informatică blingv engleză” ovaţionăm toţi în cor. Am strigat de fericire, mândri că suntem primii în toate. Diriga îşi întoarce privirea spre noi şi începe să plângă. În ochii ei negri şi fermecători, evidenţiaţi de nasul uşor cârn şi bărbia mică şi cochetă se întrevede nostalgia. Părul ei brunet părea electrizat în lumina soarelui ce strălucea puternic. Noi ţineam strâns de baloanele albastre şi albe, simbolul acestui final dureros.

Diriginta ne-a dat tonul. Am început să cântăm, de data asta pentru ultima dată, piesa noastră de final: „ După ani şi ani, ne vom întoarce,/ După ani şi ani sigur vom veni,/ După ani şi ani, vom fi împreună din nou,/ Primul nostru gând ne va regăsi plângând.”

În clipa în care am terminat de cântat am lăsat toţi, în acelaşi timp, baloanele. Atunci am simţit cu adevărat că am încheiat o etapă. Toate privirile noastre erau aţintite spre cer, unde baloanele se înălţau tot mai sus.

La un moment dat li s-a pierdut urma….erau atât de sus încât nu se mai vedeau. Fiecare balon şi-a urmat calea sa, cum urma şi noi să facem. Ne-am coborât privirile şi am început să ne îmbrăţişăm. Ne-am urat succes şi am promis că ne vom revedea după ani şi ani. Din ochii multora începea să curgă încet câte o lacrimă de regret.

După doi ani de zile încă mă mai leagă ceva de fostul meu liceu. Simt că mă cuprind fiori de fiecare dată când trec pe lângă statuia impunătoare a lui Mihai Eminescu. Mă străbate un amalgam de amintiri frumoase. Realizez că sunt momente în viaţă când crisalida se desprinde şi zboară în voia ei.

Comments

 • Baloanele cred ca erau rosii si albe, dar ce conteaza culoare:P
  Chiar a fost bestiala ziua aia, nici nu-ti vine sa crezi cat de repede a trecut timpul. Dar eu iti spun sincr ca numa trece nici un fior cand trec pe langa liceu. Bine ca a trecut cu bine si sincer imi pare rau ca nu am profitat mai mult de el. Sfatul meu…nu va bateti capu atata in liceu, in final nu conteaza cati de zece ati luat ci cate ati realizat pe langa si pentru voi

 • Boghi

  Varianta stilizata cu epitete si metafore care aseaza aceasta scriere direct in axis mundi ar incepe asa dupa parerea unor critici literari care-i streseaza la culme si in ziua de azi pe unii liceeni..se stiu ei.Sorry for u guys! :
  “Ne nastem cu tzatza-n gura, si de multe ori viata ne-o smulge(ma rog,unii mai raman cu ea-n gura).Există însă clipe, oameni, zile chiar, care suflă un praf special pe ele.Si tragi pe nas…. Ne ajută nu numai să putem zbura din nou, dar viaţa devine mullllt mai frumoasă…”.Bafta B.U. tot asa

 • ancucik

  Ei si tu acum, lasa nostalgia.Stii cum e :

  “Anii care trec nu mai pot sa revina
  Anii petrecuti cu rau si cu bine
  Anii cei mai buni sunt cei ce o sa vina” \:d/

 • Şi crezi că se va păstra sentimentul ăsta şi până la întâlnirea aia de zece ani de la absolvire? 😀

 • Edy

  @ Boghi – N-am inteles nimic. Percep ironia, dar nu-i inteleg sensul.

 • larisa

  liceul a fost o perioada super din vin viata mea si asta datorita colegilor si mai putin profesorilor,am trecut prin multe impreuna si prietenia a invins distanta.chiar daca nu ne vedem des atunci cand ne intalnim parca nu a trecut nici o sec.mi-e dor de gasca noastra si sper sa ramanem prieteni mereu,acum mai greu gasesti asa oameni va pup!

 • @ Boghi Auzi mai tu vb de tzata, care ai avut-o in gura pana la 2 ani. Hai nu mai comenta atata. 😛

 • Ivousky

  @ Boghi – te-ai luat de cine nu trebuia =))
  @ Edy – nici el nu intelege, crede-ma