Aberatii electorale

December 9, 2009 scris de  
In categoria Gossip

Am auzit aseară o aberaţie electorală mare de tot. Un “puşti” de la PSD vorbea despre turismul electoral din diasporă. Despre posibilitatea ca românii din străinătate să fii votat în mai multe locuri, în schimbul unei mite.

Problema se pune aşa. Nu toţi cei care sunt plecaţi din ţară sunt ciorditori sau muritori de foame. Sunt mulţi oameni deştepţi: programatori, cercetători, medici, ingineri, matematicieni etc.

Întrebarea e aşa: câţi bani poţi să-i dai unuia care locuieşte în străinătate şi are un salariu bun?! Crezi oare că poţi să-l cumperi cu un kilogram de făină ca în România? Sau cu mici, bere şi fasole la cazan? Să fim serioşi… astea sunt strategii care merg la Teleorman şi la Adunaţi, nu pe malul Atlanticului…

Comments

  • aegean

    Mare adevar graisesti…si iti dai seama ce ar mai fi sa ii iei pe unii din Madrid si sa ii duci pana la Barcelona cu autobuzul ca sa voteze ( is 800 de kilometri)…pai se duce dracu toata ziua; nici nu mai ajungi sa o in timp util.Chestii mai comuniste decat in ultimele zile nu am mai auzit de mult nu mai auzisem….

  • andra

    “românii din străinătate să fii votat” – se scrie “sa fi votat”. În rest, te exprimi cam greu şi gresit.

  • Edy

    @ andra… sa fii e intotdeauna cu doi i.. asa era pe vremea cand noi eram in scoala..