Subiecte pentru Admiterea la Jurnalism (Ep.3)

March 8, 2009 scris de  
In categoria Facultati

O cititoare fidelă ne-a trimis câteva modele adecvate de subiecte pentru Admiterea la Faculatatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti.

1. Aşteptînd trenul în sala de aşteptare a gării, observi lîngă tine pe bancă un laptop abandonat. Construieşte o povestire pornind de la această situaţie (maxim 40 de rînduri).

2. Eşti pro sau contra organizării tuturor examenelor de admitere la facultate numai în luna iulie? Argumentează-ţi poziţia.

3. Te afli într-o ţară străină şi primeşti următorul SMS de la un număr de telefon mobil din România, pe care nu-l ai în memoria telefonului: “Ne vedem,cum ne-am inteles,maine la 2,in piata.Nu uita sa aduci”. Construieşte o naraţiune pornind de la această situaţie. (Maxim 35 de rînduri)

4. Care este cea mai mare realizare a guvernelor din România post-comunistă? Argumentează-ţi alegerea.

5. Lucrezi pe bază de voluntariat la o asociaţie românească pentru protecţia animalelor. Într-o zi, vă vizitează o echipă de la postul de televiziune Discovery care intenţionează realizarea unui documentar despre o nouă metodă de a scăpa de cîinii vagabonzi. Construieşte o naraţiune pornind de la acest fapt. (maxim 35 de rînduri)

6. Lucrezi ca traducător autorizat de limba engleză. Cînd ajungi la conferinţa unde trebuie să lucrezi astăzi, constaţi că limba oficială este franceza. Construieşte o naraţiune pornind de la acest fapt. (maxim 35 de rînduri)

7. Descrie un jurnalist de televiziune consacrat.

8. La un examen, constaţi, în mijlocul probei, că ai greşit sala. Construieşte o întâmplare pornind de la această situaţie.

9. Eşti pro sau contra interzicerii fumatului în trenurile de călători din România? Argumentează-ţi poziţia.

10. Eşti de acord cu permiterea prezenţei taţilor în sala de operaţie, în momentul naşterilor? Argumentează-ţi poziţia.

11. Eşti jurnalist. Te afli în biroul patronului firmei ConcaplastRO, deoarece vrei să-i iei un interviu acestei persoane. Patronul se scuză şi iese din cameră pentru cîteva minute. În acest timp, sună telefonul de pe biroul său. Ce se întîmplă în continuare? (naraţiune, maxim 35 de rînduri)

12. Care este cel mai mare avantaj al Internetului? De ce? (argumentare, minim trei idei)

13. Dacă ţi s-ar oferi un împrumut bancar substanţial pentru a începe o afacere, care ar fi aceea? De ce? (argumentare, minim trei idei)

sursa: http://www.etajul6.ro/forum

Comments

 • Florentina

  Buna.vreau si eu cateva exemple de teste de admitere pt jurnalism…si daca se poate sa imi dati mai multe informatii despre cum este in facultate,atmosfera…chestii de genul.Mercic:*:*

 • samo_cea_puternică

  Fetelor, ştim că nu se face gramatică în liceu, dar testele grilă de la admitere nu se mulează pe niciun fel de materie sau programă. Întrebările acelea, dacă ele vă sperie, solicită un vocabular bogat şi cunoaşterea normelor gramaticale. Ar trebui să vă puneţi la curent cu structura eseului argumentativ, iar la creativitate să vă străduiţi să faceţi o naraţiune dinamică, interesantă şi nu foarte lungă pentru că o să aveţi o limită de spaţiu.
  Florentina, “atmosfera” este întreţinută de studenţi care citesc ziarele şi urmăresc ştirile, oameni care sunt mereu INFORMAŢI. Dacă nu aveţi astfel de practici sau dacă nu v-aţi putea adapta lor, mai bine renunţaţi. Nu vreau să fac false supoziţii în legătură cu aşteptările voastre de la această facultate. Vreau doar să subliniez că FJSC nu e facultate de crainice ori de “asistente” de emisiuni TV.

  Eu vă aştept şi cu alte întrebări.

 • ramo

  Am citit pe site-ul FJSC,ca se poate face meditatii gratuite pe forumul acestui site.Si mai scrie ca sunt pentru cei care vor sa dea admiterea in 2010.Problema e ca eu sunt in clasa a 11-a ,dar as vrea sa incep sa ma pregatesc de pe acum, pentru ca am vazut subiectele de admitere si sunt cam in urma.Intrebarea este:se pot face meditatii cu elevii care nu dau admiterea in 2010 pe forumul FJSC?

 • alina

  as vrea sa dau si eu la jurnalism….imi doresc foarte mult…insa nu inteleg knd ii admiterea si din ce mai exact…pt k fiecare zice k din altceva si chiar ca nu stii ce sa mai crezi…va rog sa-mi raspundeti:*

 • Marko

  la cum macelaresc unii limba romana pe aici, imi vine greu a crede ca voi avea probleme la admitere.
  asta doar asa, ca sa va demoralizez cu un adevar.

  @alina: uite un sfat—–> GOOGLE FJSC Bucuresti —-> tadaaaaaaa SITE AL FACULTATII

  pam pam….citeste acolo ce s-a dat anul trecut (rezolva daca vrei-au si raspunsuri, dar nu trisa (noi stim ca o vei face))

 • Lala

  Domnule Marko , nu am putut sa nu observ cat de iritant esti… mi-a trebuit un intreg tub de lotiune hidratanta sa-mi calmez sinapsele. Stii cum e o zicala romaneasca : “Mandria e sora cu prostia”… Mai bine ti-ai canaliza “demoralizarea” spre scopuri mult mai constructive, sa nu te trezesti la vara ca o sa devii tu cel demoralizat ! :))

 • bianca

  Chiar sunt modele adecvate! Asa ca nu va mai certati de zor cu care e mai buna ci care nu si incepeti s alucrati.E doar un sfat prietenesc pot spune.

 • corina

  As vrea si eu toate detaliile despre aceasta facultate

 • corina

  Imi puteti lasa ceva un id sau ceva prin care va pot contacta?

 • As vrea sa dau si eu anul acesta la jurnalism si as dori daca se poate sa ma ajutati cu subiectele propuse.Imi puteti lasa un mesaj pe adresa de email.Va mutumesc.

 • krista

  Hey! as vrea sa cer si eu un sfat in legatura cu jurnalismul..
  sunt in clasa a 12’a si vreau sa fiu fotoreporter in viitor, deoarece acum sunt fotografa, in sensul ca am avut cateva expozitii deja, pozez la nunti, majorate. intrebarea care nu’mi da pace este: ce ar fi mai potrivit sa urmez, facultatea de jurnalism(mentionez ca imi place jurnalismul si sunt la un profil de jurnalism la liceu) sau facultatea de media, adica fotografia in special?
  eu as opta pentru jurnalism deoarece as invata mai multe in domeniul asta si la jurnalism ma gandesc de cand am intrat la liceu, ar fi asta ok pentru a deveni fotoreporter? sau ar fi mai indicata facultatea de media/fotografie? daca ati putea sa ma sfatuiti.. va multumesc :d

 • nicoleta

  unde pot gasi subiectele la admitere de la jurnalism 2010????
  un link sau o adresa…

 • sintetic

  Salut!..si eu [ca fiecare de pe aici] sa dau la jurnalism, dar e aiurea ca de cateva zile tot caut, tot incerc sa ma informez…si ba se da admitere..ba nu se da…ba ca se da din creativitate, gramatica si nu mai stiu ce…ba ca se da si o limba straina…ba ca se ia media de la bac, ba ca nu ..:| is cam confuza momentan :)) si citind comentariile…am ramas un pic surprinsa :|..si as cam dori si eu niste modele de admitere, daca se poate 🙂 ! spor in continuare !

 • sintetic

  [am uitat verbul “vreau”]!:))

 • imi poate spune cineva amanunte despre admiterea la jurnalism?de unde pot cumpara carti …daca are cineva carti si vrea sa la vanda?….adresa mea este :regep.belgin2yahoo.com