Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Bucuresti

October 14, 2007 scris de  
In categoria Facultati

1. Localizare:

Bd. Iuliu Maniu 1-3, Complex “Leu”, Corp A, etaj 6, sector 6
Tel/fax: (+4021) 318.15.55; Mobil: 0724.390.038

Web: www.fjsc.ro

2. Istoric:

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a fost înfiintata în 1990 si face parte din Universitatea din Bucuresti. A fost prima facultate de jurnalism aparuta dupa caderea regimului comunist din România, fiind vazuta ca o facultate-pilot pentru celelalte institutii de învatamânt superior în domeniul stiintelor comunicarii din tara noastra.

FJSC pregateste jurnalisti, specialisti în publicitate si în relatii publice.

Luca Niculescu (redactor sef Radio Delta), Daniela Zeca-Buzura (director TVR Cultural în cadrul Societatii Române de Televiziune), Valeriu Turcan (purtator de cuvânt al Presedintiei României), Liviu Popescu (editor stiri Prima TV), Adrian Soare (redactor-comentator Radio România Actualitati), Lucian Mândruta( (prezentator stiri Antena 1) sunt doar câtiva dintre absolventii Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii care au demonstrat ca visurile devin realitate, trebuie doar sa-ti doresti sa le împlinesti.

Mihai Coman este decanul FJSC.

3. Admitere:

Din acest an, examenul de admitere consta într-o singura proba de creativitate si expresivitate. Durata examenului este de 3 ore.

4. Media: Se intra doar pe baza notei din examenul sustinut. Media de la bacalaureat nu conteaza.

5. Locuri:

 • 110 locuri fãrã taxã (subventionate de la buget)
 • 140 de locuri cu taxã
 • 200 de locuri la forma de învãtãmânt la distantã (ID, numai cu taxã)

6. Durata anilor de studiu:

 • 3 ani la zi
 • 4 ani ID (învatamânt la distanta)

7. Specializari:

 • Relatii publice
 • Publicitate
 • Jurnalism

Specializarile se aleg la jumatatea anului doi de studiu.

Comments

 • Ana

  As avea si eu o intrebare referitoare la cazare. Sunt camine sau cei care nu sunt din oras vor sta in chirie?

 • Georgianamng

  Sunt clasa a-9-a si as vrea pe viitor sa aleg aceasta facultate mi se pare foarte interesanta si accesibila .am o intrebare rezultatul examenului de bacalaureat nu conteaza la admitere?. si in legatura cu admiterea la stat imi puteti da niste detalii.multumesc .

 • Edy

  @ Ana – Fiecare facultate are un numar limitat de locuri in camine. Repartizare se face in functie de medii si alte criterii pe care nu le cunosc. Mai multe detalii poti obtine de la sediul facultatii. Mai sus ai datele lor de contact.

  @ Georgianamng – E foarte fain ca de la o varsta asa frageda te preocupa deja problema facultatii. Nu uita sa te bucuri, insa, de anii de liceu..pentru ca… viata de liceu se traieste o singura data 🙂

  Referitor la intrebarea ta pot sa-ti spun ca pana acum nu s-a tinut cont de media de la BAC… dar pana vei ajunge in postura de candidata la examenul de admitere se pot modifca multe chestii… vezi si tu ca in tara asta lucrurile se schimba de azi pe maine. 🙂

 • Cristina Andrei

  Salut 😀 Sunt clasa a XI a si m-am decis sa incerc la FJSC. Oricum, sunt cam nedumerita, pentru ca mi s-a spus sa se sustine o proba si la o limba straina, si asta am aflat-o chiar recent. Asa ca va intreb pe voi. Vad aici ca lumea vorbeste numai despre proba la limba romana, si as vrea sa fiu sigura. Stiu ca e greu, dar sunt increzatoare, sper sa fie bine 😀 Deocamdata astept sa-mi raspunda cineva 😀 Merci >:D<

 • Cristina Andrei

  Ah, da. Si in legatura cu acele meditatii online, ce se mai aude? S-a mai schimbat ceva, se reia forumul? :-s

 • anamaria

  sal.snt in cls 10 si as vrea sa intreb ce materii mi ar trebui la bac,care este taxa de intreare si nota minima de intrare.va rog ajutati ma…astept raspuns
  multumesc!

 • Dumitru Alexandra

  As vrea sa aflu mai mult despre examenul de admitere:IN ce consta mai exact? Cum ne putem pregati?MS

 • AlexandraElena

  Buna,sunt Alexandra si urmeaza sa trec in clasa a 12-a.Sunt la profilul matematica-informatica.Multa vreme -pana acum- mi-am spus ca dau la medicina si m-am pregatit in acest sens.Totusi,ma atrage si partea asta,cu creatii literare,jurnalism,publicitate.In momentul actual stiu ca as intra la orice facultate,dar..e grea decizia.FJSC imi place,imi astampara partea care imi e inclinata spre frumos,dar nu si pe cea inclinata spre stiinta.Ce ma sfatuiti sa fac?

 • Dyma

  Salut! am si eu citeva intrebari! Care sunt regulile pentru cei din Rep.Moldova, pacetul de documente? pe ce data se depun actele la ambasada? Mersi mult si astep raspunsurile pe email!

 • ioana

  exista o limita de varsta pt inscriere?..:D..am 33 de ani si as vrea sa ma inscriu la fjsc la id…

 • Sallut tuturor am o intrebare examenul de lA FJSC CONSTA in2 probe scrise ( expresivitate si gramatica ???????????