Vise

June 9, 2008 scris de  
In categoria De vorba cu psihologul

fantezii-erotice.jpgVisele reprezinta o modalitate de autocunoastere, ele pot fi clasificate in:
vise simbolice, vise compensatorii, vise legate de starea de sãnãtate ,vise legate de gãsirea solutiilor unor probleme ,vise telepatice ,vise premonitorii ,vise lucide , cosmaruri

VISELE SIMBOLICE

Personajele care apar în vis sunt adesea proiectii ale dorintelor care sãlãsluiesc în noi si care reprezintã psihismul nostru, lumea trãirilor noastre interioare (credintele, atitudinile, temerile, etc.) Cu totii gãzduim în fiinta noastrã un “copil speriat “, un “pãrinte exigent “, un ” profesor critic ” etc., o lungã listã de roluri pe care le jucãm de-a lungul vietii.

VISELE COMPENSATORII

Visele de compensatie sunt cele care ne permit sa realizam ceea ce in viata reala nu putem din anumite considerante. Sunt vise de defulare, de multe ori cu tentã sexualã.

VISE LEGATE DE STAREA DE SÃNÃTATE

Visele din aceastã categorie au rolul de a ne pune în gardã asupra pericolului de dereglare a armoniei interioare care poate pune in pericol buna functionare a organismului.

VISE CARE VIZEAZÃ REZOLVAREA PROBLEMELOR

Aceasta oferã solutii pe care noi nu le-am imaginat în stare de veghe.Sunt bine cunoscute exemplele unor mari personalitãti din lumea stiintei sau artelor, care datoreazã succesul realizãrilor de exceptie “sfaturilor” pe care le-au primit în vis.

vis-bani.jpgÎn visele telepatice actiunea care se deruleazã poate fi o punere în scenã a unei situatii reale, care se petrece efectiv chiar in momentul în care are loc visul. Poate fi vorba despre un eveniment care se petrece la mare distantã ( poate chiar pe cealaltã parte a globului ) sau în viata unei alte persoane.

Este o perceptie pe care o avem în astral despre o actiune care se desfãsoarã în lumea fizicã.Se mai poate ca perceptia pe care o avem sã nu se refere la un fapt, o actiune concretã ci la trãirile ( frici, bucurii, etc. ) unei alte persoane care ni se transmit în mod telepatic. E bine sã interpretã acest gen de vise din ambele puncte de vedere.

VISE PREMONITORII
Acestea reprezintã informatii sau întâmplãri care se petrec în vis înainte ca ele sã se manifeste în lumea exterioarã.De multe ori aceste vise exprimã doar tendinta pe care ar urma-o evenimentele vietii reale dacã ele ar urma cursul lor din viata curentã…

Idealurile, valorile, scopurile, telul nostru în viatã sunt subiectele predilecte ale viselor din aceastã categorie.Ele ne aratã valorile noastre reale, cele care ne fac cu adevãrat fericiti, care ne aduc cu adevãrat armonie si echilibru interior.

Dacã în realitate traim o viatã care , in substraturile profunde ale fintei noastre, ne repugna, visele ne vor arãta acest lucru, invitându-ne sã luãm mãsurile necesare pentru a fi în armonie cu adevãrata noastrã fiintã.Ele ne vor arãta discrepanta dintre aspiratii si posibilitãti.

VISE LUCIDE
Sunt acelea în care stim cã visãm si putem sã schimbãm prin vointã cursul visului. Astfel în loc sã asistãm ca spectatori ai propriului nostru film din vis, devenim regizorii acestuia. In acest tip de vise putem cãlãtori oriunde.

cosmar.jpgCOŞMARURI
Cosmarurile reiterate reprezintã ultima solutie pe care o are subconstientul de a ne arãta cã ceva in launtrul nostru nu este in armonie.

Floarea
Floarea este simbolul fructificării, a fertilităţii. În psihologia lui Jung simbolizează Sinele..

Inelul poate fi un simbol al Sinelui, la Jung si un simbol erotic feminin la Freud şi alti freudieni

Şarpele este cel mai uzitat simbol sexual. De aici, ideea de tentaţie sau înclinaţie imorală.

Visele de cutremur
pot anunţa schimbări majore în viaţa cuiva: divorţuri, decese, rupturi emoţionale etc..

Mireasa poate avea semnificatii malefice, sugerand moartea, dar poate fi privita si din perspectiva optimista, sugerand schimbarea, intrarea pe un alt fagas, circuit.

Comments

 • luiza

  am 15 ani si 4 luni si sunt foarte dificila ….nu ma inteleg delok ku ai mei..:(:(:(nu stiu ce sa fac …vreau sa ma schimb …dar nu pot ..am nevoie de sfaturi….rasp….plz….:*:*

 • Ramona

  Luiza,
  Invata sa comunici eficient cu parintii tai, negociaza cu ei. Explica-le ce-ti doresti tu de la ei si ce poti face pentru a avea ce-ti doresti.Intelegerea trebuie sa vina si din partea ta, si din partea parintilor.

 • Sanneok068517518

  Taman ceia ce nea trebuit

 • eu am niste vise mai mult decat premonitorii…chiar daca se intampla intr-un viitor mai indepartat…se intampla si ma simt atat de aiurea cand chiar se intampla.
  anw…mi s-a mai intamplat sa visez anumite chestii care chiar se intamplau in momentu in acre le visam…si am avut foarte multe de genul,insa unul m-a cutremurat total.
  anw…as vrea un id…ceva unei pers cu care as putea sa vb despre asta,nu ca m-as feri de chestiile astea,dar poate unii m-ar crede o ciudata doar pt ca am visele si chestiile aste,sunt mostenite…sunt in familie de mult timp,si daca va ganditi ca am avut vrajitori in familie,ei bine nu:D

 • ely

  Nu am incredere in mine,in fortele proprii…conteaza prea mult parerea celor din jur pentru mine si asta ma face sa ma simt inferioara.Imi doresc ff mult sa ma cunosc,sa ma fac placuta si sa stiu cum sa actionez in diferite situatii…vreau sa-mi traiesc viata cu placere si sa pot trece cu usurinta peste dezamagirile din trecut.d ex deceptiile in dragoste..as avea nevoie sa vbesc ku cnv…va rog,contactatzi-ma!!

 • Daniela

  ely,lasa te rog un id sau uite baga in lista id-ul meu,poate reusesc sa te ajut lacul_codrilor_albastru@yahoo.com

 • nico

  bunicul meu a murit acum 1 an si cateva luni, de atunci si pana in prezent, atat eu cat si familia mea il visam in diferite impostaze nu atat de dragute. ne privea urat, ne dadea peste nas cu fel de fel de lucruri .. si in plus de asta eu am visat ca mi-a murit familia, ceva prieteni, rude, vecini si ceva persoane moarte pe care nu le-am cunoscut niciodata, dar care bunica imi povestea de ele.